czwartek, 2 lutego 2017

Schab w ketchupie



Ketchup to mój ulubiony dodatek kulinarny :) 
Mogę go dodawać prawie do wszystkiego.
Do kanapek, do jajecznicy, omletów, nawet naleśników na słono. 

Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić przepisem na schab w ketchupie. Łatwe i krótkie danie do przygotowania.

Oto składniki :

  • 6 plastrów schabu
  • ok 1 buteleczki keczupu
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki żurawiny
  • 1-2 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki wody

 Schab myjemy , osuszamy , solimy i pieprzymy. Cebulkę obieramy i kroimy w plastry . Do naczynia żaroodpornego wkładamy kolejno; cebulę , schab, żurawinę i poleamy ketchupem. Dodajemy olej oraz w trakcie pieczenia podlewamy wodą . Pieczemy w piekarniku ok 70-80minut w temp: 170C.

Zamiast żurawiny możemy dodać jabłko pokrojone w większe plastry. 






SMACZNEGO !!!

1 komentarz:

  1. Hej :) smacznego :) muszę sprawdzić blog jest dopiero tworzony i może coś mi umknąć :)

    OdpowiedzUsuń