Schab w ketchupie
04:17
Ketchup to mój ulubiony dodatek kulinarny :)
Mogę go dodawać prawie do wszystkiego.
Do kanapek, do jajecznicy, omletów, nawet naleśników na słono.
Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić przepisem na schab w ketchupie. Łatwe i krótkie danie do przygotowania.
Oto składniki :
- 6 plastrów schabu
- ok 1 buteleczki keczupu
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki żurawiny
- 1-2 łyżki oleju
- 1/2 szklanki wody
Schab myjemy , osuszamy , solimy i pieprzymy. Cebulkę obieramy i kroimy w plastry . Do naczynia żaroodpornego wkładamy kolejno; cebulę , schab, żurawinę i poleamy ketchupem. Dodajemy olej oraz w trakcie pieczenia podlewamy wodą . Pieczemy w piekarniku ok 70-80minut w temp: 170C.
Zamiast żurawiny możemy dodać jabłko pokrojone w większe plastry.
SMACZNEGO !!!
1 komentarze
Hej :) smacznego :) muszę sprawdzić blog jest dopiero tworzony i może coś mi umknąć :)
OdpowiedzUsuń